nieuws

boottocht

Donderdag 21 juli zijn we via Natuurmonumenten met ons fietsclubje wezen varen op de BotshoL

Na de koffie en een cakeje waarop een foto van een groepje fietsers en de tekst ‘15 Jaar fietsclubje’ kregen we van onze schipper in de schuur van Natuurmonumenten uitleg over het ontstaan door turfwinning en over de rijke flora en fauna van dit natuurgebied waarin niet alleen bijzondere plantensoorten groeien maar ook veel watervogels hun broedgebied hebben en waar je de kiekendieven ‘Biddend’ in de lucht kunt zien hangen, speurend naar hun prooi en dan pijlsnel naar beneden schieten als ze die gezien hebben. Ook leeft de oer-Hollandse ringslang daar (weer). Hierna zijn we toch nog ondanks de regen wezen varen in een open boot.

Iedereen zich beschermend met regenpakken, een paraplu en plastic zakken tegen de niet aflatende regen. Ondanks de mooie zomer heb- ben we het die dag geen moment droog gehad. Maar de rondgedeelde koeken, stengels en snoepjes maakten een boel goed. Na de tocht waren er voor iedereen twee broodjes en een krentenbol, gesmeerd door onze aanwezige dochter Monique, meegegaan als hulp, samen met een paar deelnemende vrouwen en was er melk.

Zo had iedereen op tijd gegeten en hadden de fietsers weer brandstof voor de terugtocht. Ook op de terugweg is het geen moment droog geweest en zijn we als redelijk verzopen katten aangekomen. Ondanks de regen waren er na afloop van iedereen appjes om te zeggen dat ze het allemaal een gezellige en goed verzorgde dag hadden gevonden, en zoals één deelnemer schreef: ‘misschien wel dankzij de regen’.
Ferry van den Ende.