ger tatesjpg

Herdenking Ger Tates

Op 3 juli jl. vond er aan de Ringslang in Bovenkerk een bijzondere herdenkings-bijeenkomst plaats in verband met het overlijden van Ger Tates eerder dit jaar. De bijeenkomst was georganiseerd door Monique Plug, de buurvrouw van Ger, die vooral in de laatste maanden tijdens zijn ziekte zijn grote steun en toeverlaat is geweest. In aanwezigheid van een aantal dierbaren van Ger is onder het genot van een hapje en een drankje – zoals Ger dat gewild zou hebben - stilgestaan bij de vele verdiensten die Ger voor Bovenkerk heeft gehad en in het bijzonder voor de jeu de boules baan aan de Ringslang.

Ger was een begenadigd musicus die op vele feesten en partijen voor het entertainment heeft gezorgd. Hij stond voor iedereen klaar die zijn hulp nodig had. Zo heeft hij zich jarenlang ingezet voor het VOKA-gebouw aan de Vierlingsbeeklaan. Eerst samen met zijn in 2015 overleden vrouw Ria, die vanaf de tachtiger jaren secretaris/penningmeester was. Zij samen vormden de oren en ogen van het VOKA-gebouw. Zij woonden tot 15 jaar terug vlakbij het clubgebouw en hielden er een scherp toezicht op. Zij hebben de verhuur geregeld en het gebouw ook in moeilijke tijden overeind gehouden. Vanaf 2001 tot 2018 heeft Ger zich enorm ingezet voor het technische beheer van het clubgebouw. Hij heeft de renovatie van het gebouw begeleid en ervoor gezorgd dat het gebouw er nu goed onderhouden bij staat. Na het overlijden van zijn vrouw in 2015 heeft hij haar taken als secretaris/penningmeester erbij genomen. In haar indrukwekkende toespraak stond buurvrouw Monique Plug tijdens de herdenkingsbijeenkomst vooral stil bij de inzet van Ger voor de instandhouding van de jeu de boulesbaan schuin tegenover zijn woning. Maar liefst 15 jaar heeft hij zich ingezet om deze baan te verzorgen. Het was zijn kindje geworden. Hij heeft vele wedstrijden georganiseerd, waarbij hij ook voor het eten en drinken en de prijzen zorgde. Hij was een man met een hart van goud. Hij heeft veel inwoners van Bovenkerk en omgeving het jeu de boulesspel geleerd en de liefde voor dit spel bijgebracht.

ger tates naambord

Ook veel KBO-leden hebben van hem de fijnekneepjes van het jeu de boules geleerd. Iedere donderdagochtend stond hij daarvoor klaar. Uit dank voor zijn inzet gedurende al die jaren is de jeu de boulesbaan aan de Ringslang op initiatief van buurvrouw Monique omgedoopt tot ‘Ger Tates jeu de boule baan’. De broer van Ger heeft de hierbij behorende plaquette vastgeschroefd (zie foto).
Met het overlijden van Ger Tates hebben we een bijzondere Bovenkerker verloren.
Gelukkig heeft Monique Plug zich bereid verklaard om een deel van de taken van Ger over te nemen. Zij is ook bereid op donderdagochtend de KBO-leden te begeleiden die jeu de boules willen spelen. Op de activiteitenpagina vindt u haar gegevens. Overigens zoekt Monique nog wel iemand die haar wil helpen bij het onderhoud van de baan. Het is niet veel werk, maar u doet er heel veel mensen een plezier mee. Neem voor meer informatie contact op met Monique.
De redactie