about us afd

KBO Bovenkerk-Aalsmeer

Kent u de KBO Bovenkerk-Aalsmeer? Deze vereniging voor mensen van 50 jaar en ouder is al meer dan 60 jaar actief in Bovenkerk en omgeving. Vroeger was de KBO nauw verbonden aan de katholieke kerk. Tegenwoordig is iedereen ongeacht geloof of herkomst welkom bij deze vereniging. De plaatselijke afdeling is landelijk aangesloten bij de KBO-PCOB, met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland. Zij maken zich sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar.

De KBO is een vereniging van, voor en door leden. Er worden allerlei activiteiten voor de leden georganiseerd. Ook behartigen vrijwilligers de belangen van senioren in Amstelveen. Zo is een bestuurslid van de KBO lid van de Participatieraad Sociaal Domein, een adviesorgaan voor het college van burgemeester en wethouders op het gebied van zorg en welzijn. Ook zetten diverse vrijwilligers in Bovenkerk zich in om senioren die lid zijn van de KBO te helpen bij bijvoorbeeld het invullen van hun belastingaangifte en bij het wegwijs maken in het doolhof van de regelingen voor zorg en welzijn. Daarnaast is er een lief- en leedcommissie die aandacht schenkt aan bijzondere gebeurtenissen bij de leden. Verder krijgen leden 10x per jaar het landelijke ledenmagazine en daarbij gevoegd het plaatselijke ledenblad met veel informatie over alle activiteiten die worden georganiseerd. Leden kunnen bovendien nog eens profiteren van veel voordelen, zoals kortingen op uitjes, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief. En dat alles voor een contributie per kalenderjaar van € 27,50 voor alleenstaanden en € 45 voor echtparen/partners.

In Bovenkerk is er een nauwe samenwerking tussen het Bewonersplatform en de KBO. Activiteiten van de KBO zijn toegankelijk voor alle inwoners van 50 jaar en ouder in Bovenkerk. Op iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur organiseren Bewonersplatform en KBO gezamenlijk een koffieochtend annex soos in het Noorddamcentrum. Er zijn plannen om deze inloopochtend voor senioren uit te breiden met andere activiteiten. U hoort daar binnenkort meer over. Ook bij het jeu de boules, het maandelijkse bezoek aan de Bowlingbaan en de periodieke gezamenlijke maaltijd in het Eetcafé van De Manen zijn niet alleen KBO-leden maar alle senioren uit Bovenkerk van harte welkom. Kom gerust eens een kijkje nemen.

Wilt u meer weten van de activiteiten die de KBO organiseert? Of misschien zelfs lid worden? Neem contact op met Bep of Jo Jannink, tel. 020-6457147. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden. Ook kunnen zij u gratis proefexemplaren bezorgen van het landelijke ledenmagazine en van het plaatselijke ledenblad met veel informatie over activiteiten, gratis hulp en kortingen.

Klik hier voor de statuten van onze vereniging

Klik hier voor een uittreksel Kamer van Koophandel

Hier een overzicht van onze bestuursleden

Bep Heemskerk

Telefoon: 0297-322082

Vice Voorzitter

Gerard Miltenburg

Telefoon: 020-3455876

Cobi Van Veen Groot

Cobi van Veen

Telefoon: 06-24261202

2e Secretaris

Mieke Haver

Mieke Haver=de Graaf

Telefoon: 020-6417822

Peter Huizinga

Bestuurslid

Lia Wahlen

Telefoon: 020-6456113

E-mail: liawahlen@gmail,com

Verzorgt busreizen, zilveruitjes, e.a.